Kiküldetés, kirendelés

A négy alapvető célként kitűzött EU szabadságjog (tőke, munkaerő, szolgáltatások, áruk) közül a „posting”, nem a munkaerő szabad áramlása, hanem a szolgáltatások szabad áramlása tárgykörébe tartozik.

Az Irányelvnek három aspektusa van (kiküldetés, kirendelés, kikölcsönzés). Fontos a három kifejezést elkülöníteni egymástól, „tartalmukat” pontosan meghatározni:

kiküldetés:A munkáltató (vállalat) munkavállalókat küld ki saját nevében és saját irányítása alatt, a kiküldő vállalkozás és a szolgáltatásnak az adott tagállamban működő címzettje között létrejött szerződés alapján, feltéve, hogy a kiküldő vállalkozás és a munkavállaló a kiküldetés idején munkaviszonyban áll egymással.

kirendelés:A munkáltató munkavállalókat küld ki egy másik tagállam területére, a csoport tulajdonában lévő telephelyre vagy vállalkozáshoz, feltéve, hogy a kiküldő vállalkozás és a munkavállaló a kiküldetés idején munkaviszonyban áll egymással.

munkaerő-kölcsönzés:Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozásként vagy munkaerőt rendelkezésre bocsátó vállalkozásként munkavállalót küld ki egy tagállam területén letelepedett vagy ott működő vállalkozáshoz, feltéve, hogy a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás vagy a munkaerőt rendelkezésre bocsátó vállalkozás és a munkavállaló a kiküldetés idején munkaviszonyban áll egymással.

A Flex Metal 2012 Kft. Alapítása óta foglalkoztatja dolgozóit németországi kiküldetésben. Mivel cégünk tevékenységi köre bővült a munkaerő-kölcsönzéssel Így újabb lehetőségeket tud nyújtani a munkavállalóknak, munkaadóknak, ebben az egyre elterjedtebb foglalkoztatási formában is. Magyarországon és Németországban egyaránt.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Kollégáink napi 8 órában állnak
ügyfeleink rendelkezésére

Hétfő-Péntek: 8:00 - 16:00
Hétvége: zárva

On-line üzenetküldés

Irodánk

Demo

Hasznos tudnivalók